Dijaspora Srbiji: Bojkot referenduma o Kosovu-video

Dijaspora Srbiji: Bojkot referenduma o Kosovu-video

Dijaspora Srbiji: Bojkot referenduma o Kosovu-video

Boban Jovanović, poverenik za dijasporu Republikanske stranke o Kosovu

Dijaspora Srbiji: Bojkot referenduma o Kosovu

Gospodin Boban Jovanović je član Republikanske stranke u Srbiji od samog osnivanja, na mestu poverenika za dijasporu i do sada se nije eksponirao na političkoj sceni Srbije.

Sada je došao trenutak da javno iznesem i to sa ponosom da sam član Republikanske stranke i da je došlo vreme da se i ja aktivno uključim u politiku, jer to traže naši ljudi iz dijaspore, a sve ih je više upravo zbog pogubne ekonomske politike Vučićeve vlasti koja vodi Srbiju u propast.

I ne možemo više da ćutimo, mi iz dijaspore pozivamo ovaj narod da se osvesti i da paze za koga glasaju, jer ćemo ostati i bez zemlje i bez naroda.” kaže Boban Jovanović, poverenik za dijasporu Republikanske stranke u Srbiji.

Gospodin Boban Jovanović je predstavnik “International civil defence organisation”, Agencije za podršku civilne odbrane u Ženevi, koordinator zadužen za zemlje Zapadnog Balkana.

Boban Jovanović je i ekspert za politički marketing, sa dokazanim rezultatima, na primer na Malti je učestvovao kao savetnik Laburista 2013. koji tada dolaze na vlast posle 23 godine opozicionog rada. Odnedavno je savetnik predsednika SNS Makedonije Dragiše Miletića, koji je savetnik premijera Makedonije za nacionalne manjine, a u UN je ambasador dobre volje.

Video: Boban Jovanović o Kosovu-Ono što vam nisu rekli

Početkom devedesetih, Jovanović je bio član SPO-a, kasnije je formirao Pokret za Ćupriju, da bi potom prešao u Novu demokratiju, gde vrlo brzo postaje visoki funkcioner i član predsedništva stranke.Dolaskom Nove demokratije na vlast posle 5. oktobra 2000. prelazi da živi u Beograd.

Uporedo s politikom, bavio se i novinarstvom. Bio je vlasnik radio stanice TIR, uređivao je lokalnu televiziju „Nemanja“, a sarađivao je s radijom „Slobodna Evropa“ i „Dnevnim telegrafom“. U predsedničkoj kampanji 2008. godine, kao marketinški stručnjak pomogao je kandidaturu Tomislava Nikolića. Pre šest godina odselio se na Maltu i angažovao se u nekoliko međunarodnih organizacija.

Posle objavljivanja teksta u „Informeru“, kojim je etiketiran kao koordinator stranih službi, koji uz pomoć CIA iz Makedonije rukovodi akcijom svrgavanja Vučića, Jovanović dobija pretnje da će proći kao Oliver Ivanović.

Da podsetimo:

Nedavno je Vučićev glasnik „Informer“ objavio da CIA planira da nasilno obori Vučića i njegove napredne poslušnike s vlasti i da su za vođu te navodne akcije izabrali VukaJeremića. U tekstu se navodi da je u Skoplju 21. maja održan tajni sastanak kod makedonskog premijera Zorana Zaeva, na kome su bili Amerikanac Erik Berns, političar Saša Mirković, vlasnik makedonske televizije „Nova“ Sead Kočan i obaveštajac Boban Jovanović na kome su dogovaralirušenje režima u Srbiji, koje će CIA finansirati. Da podsetimo Erik Berns je bio u izbornom štabu Hilari Klinton, čiju kampanju je Vučić finansirao s dva miliona dolara.

Republikanska stranka na čelu sa predsednikom Nikolom Sandulovićem, najoštrije je osudila pretnje Bobanu Jovanoviću, visokom funkcioneru Republikanske stranke, o kojima je obavestila j sve međunarodne institucije i zahtevala od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih “sledbenika” da prestanu stavljanjem “meta” na čelo svih onih koji misle drugačije.

 

Close