“Botovi SNS iz Apatina napadaju republikance?”

“Botovi SNS iz Apatina napadaju republikance?”

“Botovi SNS iz Apatina napadaju republikance?”

                                              SAOPŠTENJE ZA JAVNOST   

 

                             “Botovi SNS iz Apatina napadaju republikance?”

 

             Ko nema političkog znanja taj pravi lažne profile

 

Republikanska stranka  RS obaveštava javnost da se ograđuje od lažnih objava sa lažnih profila naših članova republikanaca u Apatinu i pokušaju klevetanja njihovog rada i dela.

Republikanska stranka će protiv svakoga ko protivno zakonu napravi lažni profil člana Republikanske stranke na društvenim mrežama biti podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu, odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala tj. Posebnom tužilaštvu, Katanićeva 5 u Beogradu.

Botovi napravili identičan profil sa lažnim objavama

Povereniku Opštinskog odbora OO Republikanske stranke Apatin Aleksandru Lovriću i članu predsedništva OO RS Apatin Voji Vojvodiću napravljeni su lažni profili na fejsbuku, sa ciljem da se kompromituje njihova politička aktivnost, kao i aktivnost svih republikanaca koji zauzimaju sve veći ugled na političkoj sceni Srbije.

Prekršeni su mnogi članovi Krivičnog Zakonika, član 144, član 155, član 138 i član 138 a, neovlaščeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta, snimaka, krivično delo ugrožavanja lične sigurnosti i krivično delo proganjanja, neovlašćenog iznošenja ličnih podataka...

Za ova krivična dela predviđene su kazne od 1 do 5 godina zatvora.

 

Članovi OO Republikanske stranke osnovano sumnja da su botovi Srpske napredne stranke iz Apatina uradili ova krivična dela lažnog predstavljanja, klevete, uvrede i diskriminacije u vezi sa političkim opredeljenjem republikanaca što će i prijaviti, kao i svaki novi pokušaj pravljenja lažnih profila i lažnih objava.

Borba vlasti: Umesto političkim javnim delovanjem lažnim profilima

Krivične prijave će biti podnete kao što je uobičajeno za NN lica, ali i sa imenima i prezimenima ljudi na koje članovi Republikanske stranke iz Apatina sumnjaju, pa nek nadležne institucije istraže i pronađu ko diskredituje politička opredeljenja na profilima članova republikanaca.

Zahtevamo od tužilaštva da po podnošenju krivičnih prijava odmah reaguju po zakonu.

Republikanska stranka poziva sve političke stranke da se javno argumentima predstave građanima u svom političkom opredeljenju, a ne da se kukavički kriju iza lažnih profila.

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović poručuje svim članovima, simpatizerima stranke, ali i svim ostalim građanima da će republikanci uvek stajati iza njih u pravednoj borbi za bolju Srbiju.

 

  

Beograd, 19.07.2018.

 

                                             Bolji ljudi- za bolje sutra,

 

                                                

 

"Републиканскa странка - Republikánus párt - Никола Сандуловић"

Републиканскa странка - Republikánus párt

Related Articles

Close