„Braća Vučić proslavila u Beču prvu milijardu evra“ Nosili gajbice?

„Braća Vučić proslavila u Beču prvu milijardu evra“ Nosili gajbice?

„Braća Vučić proslavila u Beču prvu milijardu evra“ Nosili gajbice?

Žestoka optužba: „Braća Vučić su proslavila u Beču prvu milijardu evra“Nosili gajbice?

Da li se istorija ponavlja i neko se "poštenim" radom bogati u Srbiji, kao ne tako davno mladi Marko Milošević za koga je svojevremeno, tata, bivši predsednik Slobodan Milošević tvrdio da je bio vredan i nosio gajbice i tako zaradio prvi milion.
Aktuelan vic najbolje oslikava stvarnost:
"Predsednik Aleksandar Vučić u obilasku Srbije pita prolazeći pored svake velike kompanije:"Ohoo, al napredujemo, čija je ovo kompanija, njegovi mu odgovaraju: Vašeg brata, predsedniče!" I tako za svaku na koju su naišli. Predsednik Vučić zabrinuto pita:"Zar je moguće da smo u ovoj zemlji samo nas dvojica vredni?" 
Da nije strašno, bilo bi smešno.
Po kuloarima se krišom priča o preuzimanju, čitaj "otimanju" kompanija od strane i po komandi braće Vučić i njihovih sledbenika.

– Javna je tajna da se u Srbiji preuzimaju firme od uspešnih biznismena, napisao je na svom Fejsbuk nalogu predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i lider Zdrave Srbije. Prema Stamatovićeim rečima, braća (Vučić) su nedavno u Beču proslavila prvu milijardu evra koju su stekli na ta način.

DA SE NE ZABORAVI

– Braća su proslavila u Beču prvu milijardu evra, oteli su mnoge firme, reketiraju, ucenjuju, prate i prisluškuju porodice, decu, žene neistomišljenika, otimaju banje, žele i Zlatibor…” ovo i mnogo toga imam prilike da čujem u razgovoru sa poslovnim ljudima, koji su nažalost preživeli i doživeli da im neko uzima firme, da im ne da da investiraju. Zaista ne mogu da ostanem nem na ova i mnoga druga saznanja, koja su javna tajna u Srbiji. Možda bi bilo bolje za mene da živim ružičasti život sa Pinka, ali to ipak ostavljam onima koji veruju da je Srbija Švajcarska, a da je Vučić nekakav spasitelj i mučenik bez dinara u džepu koji spava i jede jednom godišnje, napisao je Stamatović.

O preuzimanju firmi od strane Vučića i njegovih saradnika, prvi je progovorio prošle godine nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić u intervju za nedeljnik NIN.

– Vučićevi najbliži saradnici, braća i kumovi, kontrolišu softversku industriju, izgradnju puteva, trgovinu strujom i poljoprivredu. Vučić stvara ekonomsku moć koja bi trebalo da njegov poraz na izborima učini irelevantnim, jer će imati sve poluge upravljanja zemljom u svojim rukama…

(Izvor: Ozonpress) Foto:Print screen

Close