DIPLOMATSKI SKANDAL Republikanska stranka:Tražimo hitnu reakciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije

 DIPLOMATSKI SKANDAL Republikanska stranka:Tražimo hitnu reakciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije

 DIPLOMATSKI SKANDAL Republikanska stranka:Tražimo hitnu reakciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije

    SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

     DIPLOMATSKI SKANDAL
Republikanska stranka:Tražimo hitnu reakciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije zbog uvreda nanetih premijeru Republike Makedonije Zoranu Zaevu

Republikanska stranka zahteva da se Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije odmah ogradi, da osudi i da zahteva javno izvinjenje za uvrede nanete premijeru Makedonije Zoranu Zaevu i diplomatski skandal koji je izazvan sramotnim izjavama neprimerenim jednoj demokratskoj državi.

Već nekoliko dana orkestrirano se sprovode uvrede upućene premijeru Republike Makedonije, kroz pojedine medije, ali i kroz izjavu Čedomira Jovanovića, trenutno nebitnog opozicionara, ali koji je svojevremeno bio i potpredsednik Vlade Srbije što dodatno obavezuje Ministarstvo spoljnih poslova da u ime Vlade hitno reaguje i da se ogradi od ovih izjava.

VIDEO

Orkestrirana kampanja uvreda počela je 25.juna kroz političke biltene Napredne stranke Srbije: Informer, Alo, Srpski telegraf, sajt www.republika.rs koji su opisali susret premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva i predsednika Republikanske stranke Nikole Sandulovića na skandalozan i u diplomatskom životu Srbije nezapamćen način.

 

Tome se pridružio i Čedomir Jovanović u emisiji na Happy tv, kada je na pitanje urednika i novinara Milomira Marića, kako komentariše da je premijer Makedonije pozvao od svih političara iz Srbije baš predsednika Republikanske stranke Nikolu Sandulovića, odgovorio da premijer Makedonije Zoran Zaev ne zna koga prima na sastanak i ko je ko od političara.

 

Skandal:Glavni urednik Vučićević dozvoljava u Informeru, 25.06.2018.sledeći naslov i tekst:

Informer

”ŠIPTARSKI PLAĆENIK ZAEV PRIMIO KONTROVERZNOG SANDULOVIĆA!
Premijer Makedonije Zoran Zaev sastao se sa liderom minorne Republikanske stranke Nikolom Sandulovićem?!? Ili je šiptarskom plaćeniku Zaevu mnogo dosadno ili se iza ovog susreta krije nešto mnogo opasnije...”
Republikanska stranka upozorava da je došlo do povrede ugleda strane države, u ovom slučaju Republike Makedonije gde po članu 175 Krivičnog Zakonika, stoji da ko izloži poruzi pravnu državu preti mu novčana, ali i kazna zatvorom od tri meseca i da bi Republičko javno tužilaštvo moglo da odobri ovakav krivični postupak na osnovu podnete prijave.

Republikanska stranka zahteva da se Ministarstvo spoljnih poslova ogradi od svih izjava koje su izazvale ovaj diplomatski skandal kako bi Vlada Republike Srbije potvrdila da oni koji su davali ove izjave nemaju uporište u zvaničnoj politici, kako ne bi došlo do zaoštravanja međudržavnih odnosa.
Takođe zahtevamo od svih instutucija da rade svoj posao bez uticaja Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika iz Napredne stranke Srbije, sa ciljem da između ostalog spreči Republikansku stranku na njenom nezadrživom putu ka oslobađanju građana od strahovlade diktatorskog režima.
Republikanska stranka zahteva javno izvinjenje premijeru Republike Makedonije Zoranu Zaevu u svim medijima koji su izazvali ovaj skandal, kao i predsedniku Republikanske stranke Nikoli Sanduloviću.
Građanima poručujemo da je sve ovo još jedan bedan pokušaj da se diskredituje važnost Republikanske stranke i njenog lidera Nikole Sandulovića I sve veći uticaj na političkoj sceni Srbije i Balkana.

Beograd, 27.06.2018.
Bolji ljudi- za bolje sutra,

"Републиканскa странка - Republikánus párt - Никола Сандуловић"

Републиканскa странка - Republikánus párt

Related Articles

Close