Ko drugome jamu kopa sam u nju upada-podneta krivična prijava protiv poslanika SNS Đukanovića

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada-podneta krivična prijava protiv poslanika SNS Đukanovića

Ko drugome jamu kopa sam u nju upada-podneta krivična prijava protiv poslanika SNS Đukanovića

                              SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Republikanska stranka: Ko drugome jamu kopa sam u nju upada
Obrt situacije:
Predsednik republikanaca Nikola Sandulović podneo krivičnu prijavu protiv poslanika i člana predsedništva SNS Vladimira Đukanovića, kao odgovor na krivičnu prijavu koju je on podneo protiv njega

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović odazvao se pozivu policije u MUP, u Bulevaru despota Stefana u Beogradu, danas u 9 h kako bi dao izjavu na osnovu podnete krivične prijave. Protiv gospodina Sandulovića prijavu je podneo Vladimir Đukanović, poslanik i član predsedništva Srpske napredne stranke zbog kako je naveo pretnji koje mu je ovaj uputio pri jednom slučajnom susretu.
Gospodin Sandulović je dao izjavu u veoma korektnom razgovoru sa inspektorima, koji je trajao čak dva i po sata, dok su ga najbliži članovi stranke čekali ispred zgrade MUP-a.
Republikanska stranka ocenjuje da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaista profesionalno radili svoj posao, da su se svi prisutni ponašali na najvišem nivou i zato sve pohvale upućuje onima koji časno i pošteno obavljaju svoj posao, a svojim radom brinu o sigurnosti građana što su svojim postupcima i pokazali.

Razlog za krivičnu prijavu je slučajan susret u jednom restoranu 23.juna ove godine u Beogradu za koji poslanik Vladimir Đukanović tvrdi da je gospodin Sandulović koji je bio u društvu dve gospođe iz Londona “počeo da se dere i da mu preti”. Pri tome se Đukanović nije nadao da tamo postoje i kamere koje su sve snimile, konobari, gosti i drugi svedoci koji se ne plaše da kažu istinu što je policija i utvrdila. Svedoci su potvrdili da je reč o nekoliko razmenjenih rečenica, kada je gospodin Sandulović ukazao poslaniku i članu predsedništva SNS da prestane da preti ljudima u televizijskoj emisiji koju vodi, posebno se osvrnuvši na nedavnu skandaloznu izjavu gde je pretio građanima Srbije “da bi ih prebio dok se ne upišaju.”

“U ovoj državi postoji zakon, pa za svaki postupak odgovaraš”
Obelodanivši medijima da je podneo krivičnu prijavu poslanik Đuka, kako ga od milja zovu čak i novinari ,izjavio je da je Sandulović sigurno hteo da pokaže da može da preti ljudima iz vlasti i “da u ovoj državi postoji zakon, pa za svaki postupak odgovaraš” i da je zato protiv njega podneo krivičnu prijavu.
Republikanska stranka, na čelu sa predsednikom Nikolom Sandulovićem se obradovala tvrdnji predstavnika vlasti da su “institucije počele da rade i da u Srbiji postoji zakon, kao i da se za postupke odgovara”, tako da je odmah podneta krivična prijava MUPa, Policijskoj upravi grada Beograda, Prvom odeljenju UZSK protiv poslanika i člana SNS,Vladimira Đukanovića. Povod je nedavno snimljen video prilog u kome Đuka, kako ga od milja zovu preti i zastrašuje građane Srbije.

Obrazloženje krivične prijave protiv Vladimira Đukanovića, poslanika i člana predsedništva SNS

Poslanik SNS Đukanović pretio građanima Srbije "da ih treba prebiti da se upišaju"

Ovako sramno obraćanje i poziv na linč, širenje mržnje i diskriminaciju javnim obraćanjem Vladimir Đukanović, koji se krije iza poslaničkog imuniteta i vlasti koju predstavlja uznemirilo je javnost, simpatizere i članove Republikanske stranke, kao i njihovog predsednika Nikolu Sandulovića kome su se mnogi obraćali povodom ovoga sa molbom da reaguje i da ih zaštiti od ovakvih pretnji.

„S obzirom na to da je pretnja upućena javnosti povodom protesta zbog cene goriva, koje je podržala i Republikanska stranka zbog toga što zastupa ideju slobodnog sindikalnog udruživanja i političkog okupljanja kada su razlog problemi koji tište građane, ja Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke osetio sam diskriminaciju po osnovu političkog uverenja koje zastupam i zbog toga sam u ime svih koji su mi se obratili podneo krivičnu prijavu. Pri susretu zbog koje je podneta krivična prijava protiv mene, u prisustvu svedoka saopštio sam poslaniku Vladimiru Đukanoviću da ne preti ljudima što iskazuju svoje mišljenje na protestima “da bi ih prebio i hapsio“ i rekao sam mu da je to kažnjivo što potvrđujem i ovom prijavom.“rekao je Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke koji je još jednom istakao profesionalni rad policije i dodao da je sada na redu tužilaštvo.

Beograd, 28.06.2018.

Bolji ljudi- za bolje sutra,

"Републиканскa странка - Republikánus párt - Никола Сандуловић"

Related Articles

Close