Laži Kurira u službi Aleksandra Vučića

Laži Kurira u službi Aleksandra Vučića

Laži Kurira u službi Aleksandra Vučića

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

 

Sandulović dobio strašne pretnje smrću zbog CD iz Londona-dokaz sprege Vučića i Tešića

Tabloidna novina “Kurir” još jednom je dokazala da se bavi najprljavijim obrtanjem istine kako bi zaštitio nečije interese, ovoga puta interese Aleksandra Vučića.

Način pisanja i izvrtanja istinitih činjenica o incidentu u sudnici Višeg suda u Beogradu, gde su optuženi za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića, predsednika Republikanske stranke ponovili pretnje smrću  Sanduloviću i njegovoj deci i napali ga i fizički,  a do većih posledica nije došlo jer se umešalo sudsko obezbeđenje, govori  da je ovaj tabloid lažima pokušao da zaštiti od odgovornosti Aleksandra Vučića.

Razlog je što je u sudnici predloženo da se na sledeće ročište pozove javnost, kako bi se pokazao dokaz- snimak poruke i pretnje da se Sandulović okane politike i Republikanske stranke, od policajca iz BIA, inače dugogodišnjeg Vučićeveg prijatelja, kao i da će Nikolu Sandulovića hapsiti upravo Tešić, optuženi za pokušaj njegovog ubistva. Reč je o CD koji je Sandulović hteo da pokaže javnosti tokom Vučićevog predavanja u Londonu što je i dokaz za “strahovladu” Vučića i način kako je pokušao pretnjama da zabrani Nikoli Sanduloviću da se bavi politikom i osnuje Republikansku stranku u Srbiji.

Sudija Zoran Ganić je svedok verbalnih napada optuženih koji su pretili smrću Nikoli Sanduloviću i njegovoj kćerki, a tokom fizičkog napada bio je u šoku, kao i svi u sudnici i nije obavestio  policiju ni tužilaštvo o incidentu.

Odmah posle incidenta, napadnuti Nikola Sandulović, Klara Sandulović,Gradimir Đurić i Andrija Stanišić prijavili su ovaj skandalozan napad usred sudnice Višeg suda u Beogradu policijskoj stanici u Bulevaru despota Stefana, koje je obavestilo Više tužilaštvo, koje je odmah preuzelo predmet.

Javna je tajna da je “Kurir” uvek poltronski tablod, koji je svako novcem mogao da uređuje, ovoga puta kupljen za 7.000.000€ da izvrće “napredno”informacije kako velikom vođi Vučiću odgovara, a podsećamo da su u jednom trenutku govorili protiv vlasti i ubrzo su se smirili.Novčanik pun, a “lajava reketaška usta” takozvanih novina, zaćutala.

Istina je samo jedna:

Tokom suđenja u Višem sudu u Beogradu, Katanićeva 15, 19.03.2018.  oko 11 h optuženi za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića, predsednika Republikanske stranke, Zoran Tešić, Dragan Ražnatović i Tešićev telohranitelj Aleksandar Belopavlović,bivši policajac najpre verbalno, a zatim i fizički su nasrnuli  na Sandulovića dok je izlagao predlog o novim dokazima. Reagovalo je sudsko obezbeđenje i odvojilo je napadače na Nikolu Sandulovića, Gradimira Đurića, takođe oštećenog u ovom postupku, kao i Andriju Stanišića, člana predsedništva Republikanske stranke i tako su sprečili daleko veće posledice ovog napada.

Na zakazanom ročištu za pokušaj ubistva Nikole Sandulovića, koji je bio pozvan u svojstvu oštećenog svedoka je tokom predloga novih dokaza da se na sledeće ročište pozove javnost, kako bi pokazao dokaz- snimak poruke i pretnje da se okane politike i Republikanske stranke, od policajca iz BIA, inače dugogodišnjeg Vučićeveg prijatelja, kao i da će Nikolu Sandulovića hapsiti upravo Tešić, optuženi za pokušaj njegovog ubistva. Reč je o CD koji je Sandulović hteo da pokaže javnosti tokom Vučićevog predavanja u Londonu što je i dokaz za “strahovladu” Vučića i način kako je pokušao pretnjama da zabrani Nikoli Sanduloviću da se bavi politikom i osnuje Republikansku stranku u Srbiji.

Nikola Sandulović, Gradimir Đurić i Andrija Stanišić prijavili su ovaj skandalozan napad usred sudnice Višeg suda u Beogradu policijskoj stanici u Bulevaru despota Stefana, koje je obavestilo Više tužilaštvo, koje je odmah preuzelo predmet.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je 2013. godine presudu kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nikole Sandulovića, podmetanjem eksploziva pod njegov automobil 18. januara 2010. i naložio da mu se ponovi suđenje. Istom odlukom ukinuta je i oslobađajuća presuda i naloženo novo suđenje Draganu Ražnatoviću, Milošu Ristanoviću i Dragosavu Pejiću, koji su optuženi za krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Zoran Tešić, zvani Teša, Miloš Kristanović, Dragan Ražnatović i Dragoslav Pejić (35) uhapšeni su 2010. godine pod sumnjom da su pokušali ubistvo Nikole Sandulovića u Zemunu. Zoran Tešić se sumnjiči za iznude, razbojništva, trgovinu drogom, kao i napad na policajce.

Republikanska stranka je već obavestila sve relavantne institucije u svetu kako bi zaštitila život predsednika Sandulovića i njegove porodice, u ime svih koji doživljavaju slične pretnje u Srbiji. Pravosuđe je korumpirano i pod uticajem vlasti , sudski procesi u Srbiji traju veoma dugo, neke od veoma bitnih istraga nikada ne dobiju epilog i sve to ukazuje na odsustvo načela nezavisnosti sudstva i na prevagu interesa, ovoga puta interesa predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a ne pravde i zakona,kako bi trebalo da bude.

 

Bolji ljudi- za bolje sutra,

"Републиканска странка – Republikanus part-Никола Сандуловић".

Beograd, 20.03.2018.

Републиканскa странка - Republikánus párt

Close