“Pendrecima na malinare”“Dići će se kuka i motika”

“Pendrecima na malinare”“Dići će se kuka i motika”

“Pendrecima na malinare”“Dići će se kuka i motika”

                                       SAOPŠTENJE ZA JAVNOST   

                                         “Pendrecima na malinare”

      “Dići će se kuka i motika” zbog otimanja i pljačke obespravljenog naroda

     

Republikanska stranka: VUČIĆU, SAD JE DOSTA, POVUCI POLICIJU

  

Republikanska stranka oštro osuđuje slanje kordona policije na oko dve hiljade malinara prijepoljskog i užičkog kraja koji su nezadovoljni otkupnom cenom malina blokirali saobraćajnicu koja povezuje centralnu Srbiju s Crnom Gorom. Iziritirani reakcijom državnog vrha koji su umesto da im pošalju pregovarača iz Ministarstva pojoprivrede poslali kordon policije, a zatim i pripadnike Žandarmerije, učesnici protesta pokušali su da probiju kordon gde je došlo do manjih incidenata.

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović, apeluje na policiju i pripadnike Žandarmerije da ne idu protiv svojih časnih principa na narod koji samo traži da pregovara s predstavnicima Vlade Srbije.

 

Republikanska stranka podržava malinare u borbi za ispunjenje njihovih zahteva i poziva Vučića da odmah naredi policiji, odnosno njegovom poslušniku Nebojši Stefanoviću da pendrecima ne zavode red na protestu, jer će im se dići kako narod kaže “i kuka i motika”.

Dosta je ovom narodu da trpi pljačku i otimanje njihove imovine, krvavim znojem zarađenu.

Predsednik republikanske stranke Nikola Sandulović otvoreno pita:

“Vučiću, postoji li država, postoje li institucije da se uključe u rešavanje problema malinara? Ne, niko ne sme da radi ono što ti ne dozvoliš. Naveo si ove ljude da traže svoja prava blokirajući magistrale. Strahovladom i pretnjama si doveo do toga da niko u državi ne sme da radi pošteno svoj posao, već se plaše tvojih “batinaša”. Tvojoj vladavini je kraj i niko te se više neće plašiti, narodu je dosta tvojih otimanja iz “usta” njihovih porodica. Štitiš svoje kriminalce koji otimaju iz usta dece vrednih poljoprivrednika i bogate se.Sram vas bilo!”

Građani Srbije, svi moramo da podržimo ljude koji su umesto razgovora dobili udarce pendrecima. Danas su tomalinarii, sutra mogu zbog mirnih protesta batine da dobiju lekari, prosvetni radnici, sudije, penzioneri…

Vučićeva kriminalna vlast je prevršila svaku meru.

 Republikanska stranka poručuje svima,da će uskoro “kukavička” vlast  prestati da obmanjuje i plaši naciju, a korumpiranima i kompromitovanima na vlasti da dolazi vreme istine i pravde u Srbiji u očuvanju nacionalnog intelekta i interesa.

Probudi se nacijo, podigni časno glavu i dostojanstveno i hrabro podrži svoja prava i ne dozvoli teror i pljačku.

 

 Beograd, 02.06.2018.

 

                                             Bolji ljudi- za bolje sutra,

                                              

 

 "Републиканскa странка - Republikánus párt - Никола Сандуловић"

 

Републиканскa странка - Republikánus párt

Close