Podrška Republikanske stranke na protestu Udruženja CHF Srbija- video

Podrška Republikanske stranke na protestu Udruženja  CHF Srbija- video

Podrška Republikanske stranke na protestu Udruženja CHF Srbija- video

Podrška predsednika Republikanske stranke Nikole Sandulovića

Predsednik Republikanske stranke, Nikola Sandulović i članovi stranke prisustvovali su protestu koji je organizovalo Udruženje CHF Srbija zbog nerešenih problema sa kojima se suočavaju korisnici kredita indeksiranih u švajcarskim francima.
Protest je započeo u 12 časova ispred Apelacionog i Vrhovnog suda u Beogradu, a završio se ispred Narodne banke Srbije. Na protestu su izneti  zahtevi da Vrhovni sud odmah zauzme stav o nezakonito indeksiranim kreditima, o efektivnom povraćaju novca za jednostrano izmenjene kamate, o efektivnom povraćaju novca za troškove obrade, o efektivnom povraćaju novca za nezakonito plaćene naknade za NKOSK, ali i da odgovorni u bankama i svi koji su im pomagali, budu osuđeni, a žrtve obeštećene.Govornici su istakli da su u drugim državama sudski sporovi rešavani u korist korisnika kredita i da se očekuje da i naši sudovi sude po zakonu, a ne po ubeđenju i nalogu. Epilog protesta je da je na pomolu konačno rešenje problema zaduženih u švajcarskim francima. Kako je najavljeno iz Vrhovnog kasacionog suda (VKS), svi predmeti u vezi sa kreditima građana zaduženih u francima, koji su primljeni do sada - biće rešeni do 1. oktobra. A, Vrhovni kasacioni sud će nižestepenim sudovima uputiti dopis da se ti predmeti smatraju hitnim.

Prisutnima ispred Apelacionog se obratio u ime Republikanske stranke, predsednik Nikola Sandulović i dao apsolutnu podršku.

Video:Obraćanje Nikole Sandulovića, predednika Republikanske stranke 

Close