Primećeni migranti kako u malim kolonama idu ka Beogradu

Primećeni migranti kako u malim kolonama idu ka Beogradu

Primećeni migranti kako u malim kolonama idu ka Beogradu

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST   

Republikanska stranka obaveštava javnost da je 21.03.2018. oko 10h primećena grupa migranata, koji se kao i ranije u maloj grupi, oko dvanaestak njih, kreće duž auto puta ka Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je 12.03.2018. da u Srbiji trenutno ima 3.600 migranata i dodao da se taj broj ne povećava već mesecima. Takođe on tvrdi da migranti ne žele da ostanu u Srbiji i da im je cilj da odu u inostranstvo. Prema njegovim rečima, predložena zakonska rešenja, između ostalih i Predlog zakona o strancima, usaglašeni su sa direktivama Evropske unije.

Republikanska stranka pita ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li i dalje tvrdi da se broj migranata već duže ne povećava ili je “neobavešten”.

Za sve “neobaveštene” Republikanska stranka želi da “obavesti” šta se trenutno dešava u zemljama vezano za ovu temu i da upozori na opasnost koja se priprema, a to je naseljavanje svih iz drugih zemalja neprihvaćenih migranata koji će biti prosleđeni u Srbiju.

Da neobavešteni budu u toku:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da ne mogu da obezbede demokratsku državu ukoliko obezbeđuju dolazak prvo 50.000, a zatim 100.000 i 150.000 migranata godišnje? Nakon milion ili milion i po, možda bismo morali da se zatvorimo, izjavio je on i dodao: Nismo se zatvorili, već smo izgradili ogradu.

Budući nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer planira da znatno poveća broj proterivanja azilanata bez pravnog temelja za boravak u Nemačkoj. Mađarska je na zasedanju Komiteta UN za građanska i politička prava branila svoj anti-migracioni stav, navodeći da je odlučna da održi homogeno, hrišćansko društvo i da mađarski narod ima pravo da živi u bezbednim uslovima, bez straha od terorističkog delovanja.Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto je dodao i da je mađarska vlada omogućila svojim građanima da izraze svoj stav kroz referendum o kvotama za migrante, koje je uvela EU, kao i da su građani rekli "ne" ilegalnim migracijama i da zbog tog stava, Mađarska je meta kritike međunarodne zajednice. Mađarski premijer Viktor Orban upozorio da bi obaveza prihvatanja migranata finansijski "uništila državu". Orban upozorava i  da Evropska unija pravi plan u okviru kojeg će Mađarska biti obavezana "da prihvati najmanje 10.000 migranata". Orban je istakao i da "imperija" američkog milijardera mađarskog porekla, Džordža Soroša, radi na tome da Evropu učini "kontinentom za migrante" i da će ona "napasti svakoga ko te napore ometa; ne samo Mađarsku, nego i Češku i Slovačku."

- Hajde da se odupremo, da zaštitimo Mađarsku i hajde da imamo nacionalnu vladu koja će se zauzeti za državu - rekao je Orban.

Republikanska stranka pita Vladu republike Srbije da li i oni kao i drugi državnici vode računa o nacionalnom interesu svog naroda, ili ćemo biti jedina država koja će pustiti da se migranti nasele u Srbiju, za određenu finansijsku Sorševu nadoknadu kako bi ispunili njegov plan, pravljenje od Evrope, “kontinentom za migrante” i kako bi pojedinci na vlasti produžili svoju vladavinu i napunili “džepove”?

Republikanska stranka zahteva od Vlade republike Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Anom Brnabić da iznesu stav po tom pitanju i zaštite naciju od naseljavanja migranata, koje druge zemlje neće da prihvate jer postoji osnovana bojazan da je to scenario koji sledi ovom našom napaćenom narodu, što republikanci neće dozvoliti.

Bolji ljudi- za bolje sutra,

       Beograd,

     21.03.2018.

"Републиканскa странка - Republikánus párt - Никола Сандуловић"

Републиканскa странка - Republikánus párt

Close