SIMBOL VUČIĆEVE SRBIJE: Profesorka spava na klupi u parku

SIMBOL VUČIĆEVE SRBIJE: Profesorka spava na klupi u parku

SIMBOL VUČIĆEVE SRBIJE: Profesorka spava na klupi u parku

VUČIĆ tvrdi da se u Srbiji lepo živi i da je sve u redu, za to vreme: Profesorka dobila otkaz, spava na klupi u parku

Pogledajte svojevremenu priču o profesorki klavira koju su svi zaboravili. Ona je simbol nebrige države i simbol Vučićeve Srbije kako je mnogi u današnje vreme zovu.

 

Iako je od ovog nemilog događaja proteklo jedno vreme, i dajle se ne zna šta je sa dotičnom ženom kao i da li je uspela da se na neki način izbori za svoja prava.

 

                                                            Nada Alimanović

                                    Srbija, u kojoj je profesorka beskućnik?   

                       Priču o Nadi Alimanović prenosimo u celosti.

Ja sam po struci diplomirani klavirista a na FMU u Beogradu položila sam stručni ispit za nastavnika klavira 1987. godine. Taj ispit bi trebao da mi važi kao današnja licenca , kaže Nada

KURŠUMLIJA- Nastavnica klavira Nada Alimanović (55) dve noćije prespavala na klupi u gradskom parku u Kuršumliji, jer pošto je dobila otkaz više nema novac da plaća kiriju.

Ona je do oktobra prošle godine radila u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ iz Prokuplja, izdvojeno odeljenje u Kuršumliji, kada je pravosnažnom sudskom presudom ostala bez posla jer nema licencu. Nada kaže da nema gde da ode, pa ovde čeka posao, jer je nastavnik klavira deficitarno zanimanje ali je problem Zakon o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

VUČIĆ: SVE JE U REDU SA SRBIJOM!-obraćanje javnosti???

Dok ljudi spavaju na ulici,Vučić tvrdi???

-Ja sam po struci diplomirani klavirista a na FMU u Beogradu položila sam stručni ispit za nastavnika klavira 1987. godine. Taj ispit bi trebao da mi važi kao današnja licenca -započinje svoju tužnu priču Nada, dok se na hladnom jutru zamotava ćebetom u gradskom parku u Kuršumliji.

Nada nema porodicu. Živi sama a da bi objasnila svoju tužnu sudbinu priča da je njen otac bio vojno lice, rodom iz Leskovca, i da je sa njim i majkom, koja je iz Šapca, živela u Prištini, pa u Beogradu, a 1988. godine sele se u Sarajevo, gde ih zatiče rat.

 

-Došla sam u Šabac 1992. godine i prijavila se u kolektivni centar. Od 1995 do 2003. godine radila sam u Srednjoj muzičkoj školi u Sremskoj Mitrovici. Te godine selim se u Negotin, jer sam od Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ uz posao dobila i stan na korišćenje. Radila sam bez problema sve do 2008. godine, kada se postavilo pitanje licence i ja sam tada dobila otkaz. Sledeće godine, 1.9. 2009. godine javljam se na konkurs i dobijam posao u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ iz Prokuplja“ kao nastavnik klavira-priča o svojoj karijeri Nada Alimanović.

 

Pojašnjava da je bivša direktorka škole tražila mišljenje od Ministarstva prosvete o tome da li stručni ispit može da se tretira kao licenca i da je odgovor bio da škola treba da je uputi na polaganje ispita. U međuvremenu dolazi do smene direktora i ona dobija otkaz. Inspekcija rada je vraća na posao dok traje sudski postupak i ona na kraju gubi spor i u oktobru prošle godine ostaje bez posla.

SIMBOL VUČIĆEVE SRBIJE: Profesorka spava na klupi u parku

Nada Alimanović kaže da se obraćala državnim institucijama za pomoć, ali  je svuda dobijala odgovor da niko nije nadležan. Pošto nema gde, spava u parku. Zaposleni u obližnjim kioscima, koji su razgovarali sa njom, kažu da se odmah vidi da je veoma obrazovana žena ali i da ima neki problem i ne mogu da se načude da ona spava u parku.

Izvor:Agencije, Dnevni žunal  Foto:Print screen

Close