Stop ponižavanju srpskih vojnika!

Stop ponižavanju srpskih vojnika!

Stop ponižavanju srpskih vojnika!

Republikanska stranka je podržala inicijativu Vojnog sindikata Srbije u čijem se saopštenju navodi da se predsednik Aleksandar Vučić javno izvini jer je kapetana Specijalne brigade nazvao “barabom“.

Predsednik Aleksandar Vučić je ovim činom najgrublje prekršio Ustav jer svojim izjavama direktno utiče na volju i slobodu mišljenja građana Srbije, tužilaštva, pravosudnih organa i medija. Ukoliko je oficir napravio neki prestup postoje nadležne institucije ko rade svoj posao, a ne da se predsednik Srbije bavi ovakvim stvarima na osnovu svojih informacija ili pretpostavka.

Predsednik Srbije je izjavio da se uhapšeni oficir Vojske Srbije navodno sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke, zbog čega je i dobio epitet “barabe“. S druge strane, Vojni sindikat Srbije demantuje takve informacije tvrdeći da je reč o časnom oficiru koji je više puta nagrađivan, koji je obavljao najsloženije zadatke čak i u borbenim uslovima, koji govori strane jezike i ima završene sve specijalističke obuke, koji je suprug i roditelj troje dece i koji tog dana “ni nad kim nije izvršio nasilje“.

Republikanska stranka traži od svih institucija da profesionalno i časno rade svoj posao i da se utvrdi istina o ovom slučaju i da predsednik Aleksandar Vučić prestane zloupotrebljavati vlas na svim nivoima kako bi svoj lični i interes vladajuće stranke stavljao iznad javnog interesa.

. .

Close