Uhapsiti osuđenog ratnog zločinca Šešelja!

Uhapsiti osuđenog ratnog zločinca  Šešelja!

Uhapsiti osuđenog ratnog zločinca Šešelja!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST   

Republikanska stranka zahteva od države da uhapsi osuđenog ratnog zločinca Šešelja!

Dokle će Srbija da bude talac” ludog vojvode” i njegove bezumne politike?

     

Republikanska stranka traži od države hapšenje osuđenjenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja koji je naneo svojim postupcima nemerljivu sramotu Srbiji i “vuče” je ponovo u ponor nestabilnosti u regionu, ponavljajući postupke iz 90-ih zbog kojih smo i danas označeni kao genocidna nacija, izolovana od celog sveta sa nemogućnošću da razvijamo ekonomiju, privredu i da živimo kao i u ostalim civilizovanom državama. 

Osuđeni ratni zločinac i nasilnik Vojislav Šešelj, gaženjem hrvatske zastave, prostačkim psovkama i uvredama članova zvanične strane delegacije Sabora Republike Hrvatske, koji su bili u prijateljskoj poseti našoj zemlji, nedopustiva je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji je tradicionalno gostoprimljiv.

Realna uvreda strane države Hrvatske, akt nasilja i ugrožavanje dostojanstva Narodne skupštine Srbije, iscenirani je incident koji je Vojislav Šešelj u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem teatralno izveo liči na poznate modele u istoriji, kao pokušaj aktiviranja”okidača” kako bi se stvorile tenzije, sa namerom da se uspore mirovni procesi u regionu. Glavni cilj je da  Balkan opet postane ”bure baruta”, a da radikalsko –napredni klan ostvari svoju “monstruoznu želju” i da se iniciranjem nemira u regionu održi na vlasti, jer jedino tako i može.

Iza ovog isceniranog skandala očigledno stoji podmukli plan da se namerno proizvedu konflikti, posebno zbog veoma opasne najave da će se osuđeni ratni zločinac Šešelj vratiti na mesto zločina – u Hrtkovce, što država pod hitno mora da spreči, pre nego dođe do ozbiljnih incidenata.

Sve češće huškačke izjave predstavnika vlasti, kao i namerno plasirane provokacije  pokušaji su da se izazove haos i skrene pažnja sa svega što SNS želi da ”poturi” ili da sakrije od nacije, kao što je kosovsko pitanje i svakodnevna pljačka Srbije.

Ima li hrabrih poslanika da se suprostave Šešeljovom  nasilničkom ponašanju?

Republikanska stranka osuđuje i traži da se utvrdi odgovornost predsedavajućeg Skupštine Srbije koji nije reagovao na pritiske i fizičke pretnje koje su radikali uputili poslanici DS Aleksandri Jerkov, koja je postavila pitanje o status Šešelja kao poslanika posle pravosnažne presude u Haškom tribunalu, kao i pretnje radikala upućene drugim poslanicima.

Republikanska stranka zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog idejnog vođe Šešelja i njihovih “sledbenika” da prestanu sa pretnjama, lažima i napadima da stavljaju “mete” na čelo svih onih koji javno iznesu svoje mišljenje koje ne odgovara diktatorskom režimu.

Republikanska stranka poziva i opoziciju da se usprotivi atmosferi straha u “cirkusu” Narodne skupštine Srbije i pita ima li tamo hrabrih koji će da se suprostave Šešeljovom  nasilničkom ponašanju, zaštite napade na žene, neistomišljenike, strane delegacije, a samim tim i zaštite ugled svih poslanika Narodne skupštine Srbije?

“Mi republikanci koji se borimo za istinu i pravdu, jesmo za sprovođenje zakona u institucijama u kojima treba da rade stručnjaci, a ne “partijski” poslušnici i osuđujemo svaku pretnju bilo kom poslaniku kao i građaninu Srbije. Ipak, sve gorem ponašanju nasilnika, takozvanih predstavnika vlasti, koji agresivno, primitivnim ponašanjem sprovode samo sopstvene interese, ne misleći na narod, očigledno treba odgovoriti istom merom. Borbu za istinu i pravdu koju smo pokrenuli neće nasilnici zastrašivanjem zaustaviti, a mi građanima poručujemo da ne treba da se plaše.” istakao je predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović.

Republikanska stranka poručuje svima,da će se i dalje boriti da “kukavička” vlast i “lažna” opozicija prestane da obmanjuje i plaši naciju, kao i da će svim snagama pokušati da spreči izazivanje novog žarišta na Balkanu.

 

Beograd, 18.04.2018.

Bolji ljudi- za bolje sutra,

Републиканскa странка - Republikánus párt

Close