Veliki korak ka budućnosti koji će doneti mir na Balkanu- video

Veliki korak ka budućnosti koji će doneti mir na Balkanu- video

Veliki korak ka budućnosti koji će doneti mir na Balkanu- video

Veliki korak ka budućnosti koji će doneti na Balkanu mir

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović i predsednik Srpske napredne stranke u Makedoniji Dragiša Miletić, koji je i savetnik premijera Makedonije za nacionalne manjine, sastali su se u Skoplju. Lideri stranak razgovarali su o raznim temama i značaju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu koje pozitivno utiče na regionalnu stabilnost,  saradnju, razvoj i donosi brojne praktične koristi građanima i društvima regiona.

NEDAVNI SUSRET PREMIJERA MAKEDONIJE ZAEVA I PREDSEDNIKA REPUBLIKANSKE STRANKE  SANDULOVIĆA

Premijer Republike Makedonije Zaev i predsednik Republikanske stranke Sandulović

Premijer Republike Makedonije  Zoran Zaev i predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović  pri nedavnom susretu u Skoplju dogovorili su se da zajedničkom saradnjom omoguće da uvek bratski i prijateljski narodi Srbi i Makedonci obezbede mir u regionu i bolju saradnju na nivou dve države.

 

 

 

 

Podsticanje saradnje među nacionalnim manjinama, bez obzira na državu u kojoj žive doprineće jačanju odnosa i regionu, promovisanju zajedničkih vrednosti među građanima, civilnim sektorima i regionalnim akterima, jačanju i pružanju konkretnog pristupa na neposrednom nivou.

Sastanku je prisustvovao i Boban Jovanović, poverenik za dijasporu Republikanske stranke, koji je ujedno i savetnik Dragiše Miletića za međunarodne odnose, kao i predstavnici republikanaca sa Kosova.

Zaključak je da se svi iz regiona moraju okrenuti budućnosti, pripremama i primenama projekata od strane regionalnih aktera, predstavnika civilnog društva, poslovne zajednice i lokalnih institucija sa ciljem da se poveća regionalna i međugranična saradnja u ključnim oblastima - obrazovanje, kultura, nauka, održivi razvoj...

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović i predsednik Srpske napredne stranke u Makedoniji Dragiša Miletić dogovorili su da će jačati regionalnu saradnju uz podržavanje mobilnosti ljudi i jačanje međusobnih kontakata u regionu Zapadnog Balkana i potpisati Memorandum između ove dve stranke za mir na Balkanu i o statusu nacionalnih manjina na Balkanu.

Video:Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović i predsednik Srpske napredne stranke u Makedoniji Dragiša Miletić

 

 

Close